Mark 2.jpg

over MARK

Interieurarchitectuur en fotografie hebben meer overeenkomsten met elkaar dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor beiden moet je namelijk heel goed kunnen kijken, kijken naar de ruimte, de kaders waar binnen je moet blijven, de sfeer, de compositie, de indeling, licht, donker en kleur.

Nu hij de actieve interieurarchitectuur na 45 jaar achter zich laat en zich volledig gaat toeleggen op de fotografie hoeft hij dus niet direct naar een omscholingscursus temeer daar hij al meer dan tientallen jaren serieus met fotografie bezig houdt.

Ik heb in de 24 jaar als zelfstandig interieurarchitekt veel ervaring opgedaan met particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Meer dan 450 opdrachten zijn uitgevoerd. Oriënterende gesprekken, eerste schetsplannen, budgetbesprekingen, het was leuk om dat samen met de opdrachtgever te doen. Veel van mijn cliënten hadden goede ideeën over hoe zij willen wonen, verbouwen of inrichten, maar durf je het dan ook te realiseren? Wat zijn de juiste materialen en kleuren? Is het functioneel en tijdloos? Het geven van interieur advies en het maken van een ontwerp was een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden die door mij werden uitgevoerd". 

Mark is trots dat hij de basis en passie voor het interieurvak ook heeft kunnen meegeven aan zijn dochter Kim Roestenburg interieurarchitekt bni  in Almere,  met wie hij veel samenwerkte.

Naast zijn passie voor interieurarchitektuur heeft Mark Roestenburg dus nog een oude liefde en dat is fotografie. Mark fotografeert onder de naam "Hoog en Droog Fotografie " interieur projecten. Hij weet als geen ander de sfeer van een interieur te treffen op zijn foto’s en legt niet alleen zijn eigen projecten vast, maar ook die van interieurarchitect Kim Roestenburg en anderen. 

In 2015 t/m 2016 heeft Mark met veel plezier als vrijwillig fotograaf gewerkt voor het Stadsarchief van Rotterdam met de opdracht activiteiten en het stadsleven op de Kop van Zuid, de Boompjes en de Tweede Maasvlakte vast te leggen voor later. In het Stadarchief zijn 219 foto's opgenomen in de Beeldbank.